19 de juliol de 2025 a Vallmoll01 d’agost de 2025 a El Pla de Santa Maria
Miquel González i Ruiz
Camí Vell de la Colòni, 25, 08830 Sant Boi de Llobregat, Barcelona
diumenge 20 de juliol de 2025
18:00
Gratuït

L’orgue en detall

diumenge 20 de juliol de 2025 a les 18:00

Concert a l'església del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu

Miquel González i Ruiz

Programa del concert

Marco Enrico Bossi (1861–1925)

  • Entrada pontifical, op. 104 núm. 1

Robert Schumann (1810–1856)

  • Fuga sobre el nom de B–A–C–H, op. 60 núm. 1

Eduard Toldrà i Soler (1895–1962)

  • Sardana (1912), transcripció per a orgue de Miquel González

Louis James Alfred Lefébure-Wély (1817–1869)

  • Chœur de Voix humaines, de les Méditations religieuses, op. 122 núm. 7 (1858)
  • Sortida en mi bemoll major

Alexandre Guilmant (1837–1911)

  • Fuga alla Händel de L’Organiste pratique V, op. 49 núm. 6
  • Sonatina de la cantata BWV 106, de Johann Sebastian Bach, del Répertoire des concerts du Trocadéro de París, 3e Livraison (1892)
  • Presto de la cantata BWV 35, de Johann Sebastian Bach, del Répertoire des concerts du Trocadéro de París, 4e Livraison (1892)

Frederic Mompou i Dencausse (1893–1987)

  • Cançó i dansa núm. 15: Pastoral

Théodore Dubois (1837–1924)

  • Tocata, de les Douze pièces pour orgue ou piano-pédalier, París (1886)

Comentaris al programa

Per Marcel Martínez


Pròximament.

Miquel González i Ruiz

Miquel González i Ruiz

Nascut a Badalona, inicià els seus estudis musicals des de molt jove, diplomant-se com a professor superior d’orgue, clavicèmbal i llenguatge musical. Deixeble dels catedràtics Josep Maria Mas i Bonet, Montserrat Torrent (orgue) i M. Lluïsa Cortada (clavicèmbal).

Fou seleccionat per a participar als concursos de Nüremberg, Alemanya (1995) i Chartres, França (1996).

Efectua diversos enregistraments discogràfics pels segells Discos Abadia de Montserrat – DAM (d’orgue sol i amb l’Escolania de Montserrat), Tritó Edicions i amb la Institución Fernando el Católico de la Diputació Provincial de Saragossa per a la difusió de la música catalana i espanyola.

És autor dels llibres Els Orgues de les comarques de Lleida i del Principat d’Andorra (Ed. Pagès Editors) sobre el patrimoni organístic actual i històric de les terres lleidatanes i Andorra, Els orgues de Valls i la seva comarca (Aj. de Valls) o Els orgues de la Seu Nova de Lleida (Capítol de la Catedral de Lleida).

Doctor en Història de l’Art i Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb la tesi L’orgueneria a Catalunya (1688–1803). Catalogació, descripció i estudi de documents contractuals (dirigida pel Dr. Josep Maria Gregori i Cifré, qualificada amb Excel·lent Cum Laude i Premi Extraordinari de Doctorat de la esmentada universitat), a més de membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

És professor d’orgue del Conservatori Municipal de Música de Lleida, i organista de la parròquia de Santa Maria de Badalona i de la Basílica de la Mare de Déu de la Mercè de Barcelona.

Propostes culturals i turístiques

Patrimoni natural

La Muntanya de Sant Ramon, el Parc Fluvial, El Parc de La Muntanyeta o les Valls de Santa Bàrbara són espais naturals dels que podràs gaudir a Sant Boi. Tot de propostes per fer itineraris a l’entorn natural a 10km de Barcelona.

Museu i història

La història de Sant Boi ens ha deixat un llegat cultural enorme, que a dia d’avui encara podem apreciar en una gran quantitat d’edificis històrics que es conserven fins als nostres dies. Les Termes Romanes, Can Barraquer, Can Torrents i la Torre Benviure constitueixen la zona museística de la ciutat; edificis com Can Massallera o Can Castells es conserven avui per explicar-nos la història de l’ ahir i construir la del demà.

Més cultura i turisme

Altres activitats culturals, rutes per la natura i molt més es pot trobar a la pàgina de turisme de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.