Actualització de la web de l'associació

  24 de novembre de 2022   Aproximadament 1 minut   Berenguer Montserrat

#Pàgina web  


El passat 15 de novembre es va renovar completament la web de l’associació per ser més atractiva i adaptar-se millor als dispositius mòbils, així com incorporar nou material d’interès general

El passat 15 de novembre es va renovar completament la web de l’associació. L’anterior era molt difícil d’actualitzar i no era escalable al nombre de continguts que es planeja afegir-hi. A més, tenia deficiències per adaptar-se als dispositius mòbils, que actualment són el principal portal d’accés al web.

Feia temps que hi ha la necessitat de tenir un inventari del patrimoni organístic català complet i actualitzat. És cert que existeixen diferents llibres de molt bona qualitat, amb explicacions detalladíssimes dels orgues, la seva història i emplaçament, però no existeix cap recurs on tots els orgues del principat estiguin agrupats. Aquesta necessitat feia temps que es parlava a la junta, però no va acabar de prendre forma; fins i tot alguns organistes reivindiquen aquesta necessitat.

Per això, un dels objectius principals de la nova pàgina web és crear aquest inventari detallat, aglutinant tots els orgues de tubs de Catalunya en un sol portal, on es puguin consultar lliurement, s’hi puguin realitzar cerques i on tota persona, si té dades d’un orgue que no apareixen a la web, pugui demanar que s’hi publiquin. Ara mateix, dia 24 de novembre de 2022, la web disposa de 78 orgues repartits per les quatre províncies. L’objectiu és anar ampliant aquesta llista fins arribar als 350, que és el nombre d’orgues que es creu que hi ha a Catalunya.

Un dels altres grans objectius d’aquesta nova pàgina és que sigui el portal de notícies relacionades amb el món de l’orgue de referència. Per això, animem a tothom que vulgui fer propaganda d’un nou cicle de concerts d’orgue que s’inaugura en un poble, o del nou projecte de restauració d’aquell orgue que feia anys que era mut, o de la benedicció de l’orgue que tant ha costat construir, etc, enviï la notícia al correu web@acorgue.cat i serà publicada en el mur de la web.

Animem a tothom qui vulgui comentar algun aspecte de la web per canviar o millorar que s’adreci a la propdita adreça de correu.

Cada mes, aproximadament, publicarem un informe de tots els canvis que s’han fet a la pàgina: addicions, correccions, etc.

Nova junta directiva per l'Associació Catalana...Informe d'actualitzacions de la pàgina web...

Articles relacionats